הבדלה

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 18/10/21 15:41 יב בחשון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

עשיתי הבדלה ולצערי לאחר שסיימתי ראיתי שיש ( שתן של הכלבה המבוגרת על הרצפה)

זה לא היה בדיוק במקום בו עשיתי ההבשלה, אבל לא רחוק משם ככ...

למדתי לא מזמן שאסור לומר דברים שבקדושה ליד צואה, ואם אומרים לא יוצאים לידי חובה.

האם יש צורך בהגדלה חוזרת?

המון תודה וסליחה על השאלה המוזרה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,

בדיעבד אין לחזור על ההבדלה ויצאת ידי חובה (עי' שו"ע או"ח סי' עט' סע' ד' ובמ"ב שם).

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן