האם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/01/22 18:12 י בשבט התשפב

שאלה

פעם אחת אמרתי את השם של אלוהים מתוך כעס זה שמתחיל ב אות י אמרתי שהוא אפס וחלש כי הוא ברא עולם גרוע האם אלוהים ישתגע מזה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כל מה שתעשה מול אלוקים לא ישפיע עליו אלא רק עליך. אלוקים גדול מאוד מאוד - המחשבות, הדיבורים והמעשים שלנו לא משפיעים עליו בכלל.

אבל הם כן משפיעים עלינו. מי שחושב רע - משפיע רע לעצמו, כך מי שמדבר ועושה רע, הכל משפיע על האדם.

מצד שני - מותר לאדם להתלונן (לא בכעס ועצבים) אצל אלוקים על דברים שקשים לו.

לכן אם אתה מרגיש שרע לך בעולם, ומתוך כך אתה רוצה לומר לאלוקים שהוא עשה יותר מדי רע בעולם - זה נכון. אלוקים לא רוצה חנפנים, אלוקים אוהב את הישרים והאמתיים. איוב מתלונן תלונות קשות כלפי אלוקים, החברים שלו אומרים לו שזו חוצפה וכו' אבל בסוף אלוקים אומר לאיוב שהוא מעדיף את הדברים האמתיים שלו, הרבה יותר מההתחנפות של החברים של איוב.