האם מותר לנסות את הבשמים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/07/21 13:08 יד באב התשפא

שאלה

האם מותר לנסות בושם ממקום אחד שיקר בו ויש מקום אחר שיותר זול בו אבל אי אפשר לנסות שם את הבשמים הכוונה לסלקטורים שיש בחנויות כדי שתנסה את הבושם אז האם אפשר לנסות בחנות אחת ובשנייה לקנות כי ההפרשי מחירים משמעותיים

תשובה

שלום לך

לנסות את הבשמים במקום בו אינך מתכוננת לקנות זה איסור תורה חמור של הונאת דברים.

מותר לעשות זאת רק אם את אומרת למוכרת שאם הבושם ימצא חן בעיניך אז תקני אותו במקום אחר.

אם היא תסכים, והיא בעלת המוצר - אז מותר.

אם היא תסכים והיא שכירה או מוכרת תמורת אחוזים או בחינם - הרי שהיא מועלת בתפקידה ואסור לעשות זאת גם לא בהסכמתה.

בברכה ובזהירות דוד לוי