‏האם מותר ליהודי להיות בבית ספר של גויים

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 13/08/18 23:29 ב באלול התשעח

שאלה

שלום רב !!

יש לי 2 שאלות שממש מסקרנות אותי

1) האם יהודי יכול ללמוד בבית ספר של גויים(נוצרים) ארצות הברית

2)האם מותר להתפלל בבית כנסת שיש בו רבים בשעת התפילה ובקריאת התורה ואחרי בתפילה ??

תודה ניב

תשובה

שלום וברכה,

1) בעקרון כל מקרה לגופו ויש להתייעץ עם מישהו שמכיר את בית הספר הספציפי עליו מדובר ועל הסיטואציה בה נמצאים. באופן כללי אין ללמוד שם בהנחה ויש אפשרות ללכת לבית ספר יהודי. ואם אין אפשרות יש לברר היכן יש ומה ניתן לעשות על מנת להגיע אליו - אבל שוב, כל מקרה לגופו.

2) אם כוונתך שאנשים מתווכחים ורבים בו, אין מניעה הלכתית להתפלל בו אבל אם יש אפשרות להימנע מכך אני אישית הייתי מנסה למצוא מקום אחר.