האם מותר לחיות בארץ?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/01/21 13:25 יג בשבט התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני לומד בבית ספר חילוני ובשיעורי היסטוריה אנחנו לומדים על תקופת בית 2. המורה הסבירה בצורה אובייקטיבית שבתלמוד כתוב שעד שיגיע משיח אסור לחיות בארץ ישראל.

חיפשתי תשובות לזה באינרטרנט ומצאתי רק סרטון של אדם מדבר על זה שחייבים לעזוב את הארץ ולא לדבר עברית וכו...

אני כמובן מסתכל על זה בצורה ביקורתית . רציתי לדעת, אם כך כתוב בתלמוד, מדוע אנו חיים בארץ ישראל ויש כל כך הרבה דתיים וחרידים שמדברים עברית וגרים בארץ?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לא אתייחס לדברי המורה שלך להיסטוריה. אולי לא הבנת אותה, אולי היא לא הסבירה או לא הבינה...

לגופו של עניין. בשום מקום לא נאמר שאסור ליהודי לחיות בארץ. אתה רואה יהודים מכל הזרמים השונים, חיים בארץ. גם כאלה שמתנגדים למדינת ישראל. אתה צודק תמיד יהודים חיו בארץ וראו בכך ערך.

כיום יש כאלה שמתנגדים למדינת ישראל בגלל שזו מדינה חילונית.

יש גם התנגדות למדינה יהודית בארץ ישראל על סמך דעה כאילו אסור לעם ישראל לקיים מדינה משלו לפני שיבוא המשיח. אבל גם לפי דעה זו, ההתנגדות היא לקיום מדינה יהודית בארץ ישראל, אין שום התנגדות לחיים של יהודים כפרטים, בארץ ישראל.