האם מותר להתלונן במשטרה על נהג שנוהג ומסכן חיי אחרים [אותי]?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/11/20 19:26 טו בחשון התשפא

שאלה

נסעתי ברח' כהנמן בבני ברק בצהרי יום, לפני רכב יוקרתי ובו נהג חרדי צעיר, שנהג תוך שהוא מחזיק בידו סמארטפון ומסתכל עליו במקום על הכביש! הרכב זיגזג וכמעט פגע בי. עקפתי וניסיתי לצפור לנהג שיפתח חלון כדי להעיר לו, אך הוא צחק לי בזלזול מבעד לשמשה והמשיך לדבר ולנהוג הלאה עם הטל בידו ממול פניו כשהוא מסכל עליו. הוא נסע על שני נתיבים וברמזור הבא "עבר באור אדום". עמדתי משמאלו וניסיתי לצפור שוב הוא אפילו לא הביט בי. צילמתי אותו מחזיק את הטל בידו , ולאח"מ צילמתי אותו מאחור כדי שיהיו פרטי מס' הרכב והסוג, הוא "בלם בכוונה" כדי שאני אבלום גם. (לא פגעתי בו)

שאלתי:

מאחר ומדובר בנהג עבריין ממש שמסכן חיי אדם בזדון, ולצערי הרב ישנם לאחרונה כמה וכמה כאלה בבני-ברק, שנוסעים ברכבים חדישים יקרים ומזלזלים, עוצרים באמצע וכביש ומפריעים לתנועה וכדו'.

אני רוצה להגיש תלונה במשטרה ולשלוח את ההוכחות (התמונות) שיטפלו בנהג העבריין הזה.

האם זה מותר מבחינה הלכתית, האם אין כאן דין של "מוסר / משלין" ?

אגב, אני כבר 45 שנים נוהג בכל יום ובכל הארץ

תודה רבה

שמואל

בני ברק ת"ו

תשובה

שלום וברכה

נקודת המוצא שהדבר אינו מותר.

או שחייבים. או שאסור.

לאמור: אם אכן קיימת סכנה של ממש בהתנהגות זו, ולפי מה שאתה מתאר - ההלכה מחייבת אותך "לא תעמוד על דם רעך", ולנסות ולפעול כדי שהדבר לא ימשיך, וישנה חשיבות מרובה של כך.

זה לא 'מוסר' ולא 'מלשין' אלא להפך: מקיים מצווה.

כמובן שחייבים להקפיד על כל הדברים היסודיים של החפץ חיים ב"לשון הרע לצורך", לאמור:

לשם שמיים, לדווח אמת בלבד, לא להגזים, לא לערבב עובדות ופרשנות וכדו'.

יישר כוח גדול.

כל טוב