האם לעבור לישיבה חרידית

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 18/06/18 20:09 ה בתמוז התשעח

שאלה

שלום רב!!!

שמי ניב אני לא גר אצל הורי סיפור ארוך לא משנה בתי ממשפחה דתית להומית ואני אם השנים יתחזכתי בכיתה ז׳ למדתי בריגלר נתניה ועברתי בכיתה ח׳ לישיבת בני עקיבא ושנה אני רוצה לעבור לישיבה חרדית סבתא שלי לא רוצה בפעם הראשונה שדיברתי אם סבתא שלי על הנושא היא אמרה בסדר אבל אח״כ היא דיברה אם בת שלה חילונית והיא אמרה שהיא לא תעביר אותי לשם ואז היא לא רוצה שאני יעבור מה כדי לעשות הרב??

תשובה

בעניין לימוד תורה האדם רשאי לבחור את מה שטוב לו, ולכן אם טוב לך שם לך לשם.

אמנם אל תסתפק בכותרות.

עליך לראות האם באמת טוב לך שם יותר מבמקום אחר. הכותרות מטעות.

יש ישיבות רבות ומגוונות והאדם צריך למצוא את הישיבה שבה הוא מרגיש שהוא יכול להתפתח טוב יותר. התפתחות זו לא בהכרח קשורה לשאלה על רמת הלימוד, אלא למקום שתוכל בו לפרוח יותר. יש אנשים שדווקא רמה גבוהה יותר ממה שהם יכולים מקדמת אותם ועוזרת להם לשאוף קדימה אולם יש כאלו שיגיעו מתוך כך לתסכול גדול.

יש כאלו שזקוקים לאווירה חברית מחבקת, ודווקא אם אתה לא גר עם הוריך אולי זה יכול להיות יעיל, ויש כאלו שדווקא במקום זה ירגישו כמעין מחנק.

לסיכומו של דבר.

אל תתפס לכותרות אלא למהות. תבדוק ותבחן את הדברים.

כמו כן, הוריך ומשפחתך בוודאי רוצים את הטוב לך, וייתכן שהם מכירים את נפשך ולכן אומרים לך לא ללכת לשם.

תבחן את האמת ואת הטוב המתאים לך. בעצמך.

בהצלחה