האם לספר לאשתי על קשרי העבר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/08/22 09:30 יג באב התשפב

שאלה

שלום,

האם לספר לאשה על יחסים אינטימיים בקשרים שהיו לפני החתונה? היא יודעת שהיו קשרים עם חילוניות אבל לא פורט מה ואם היה.

אנחנו נשואים מזה שנתיים ואני חושש שזה יהיה לה קשה לקבל את זה. היא שאלה ואמרתי לה שלא.. האם להשאיר כך או לחזור בי? מתוסכל

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין צורך לספר על הקשרים, אין לזה כעת כל משמעות, העבר - אין, זה יכול להביא רק לקשיים ולכאבים ואסור להכאיב לאף אדם אפילו שהוא מבקש, אתה יכול לספר שהיו קשרים מסוימים אבל לא בפרוט. אבל אדרבא תדברו יותר על הזוגיות שבינכם על חיזוק הבית שלכם, לא להתעסק בעבר ולא בשכנים ומכרים אלא בכם, אתם צריכים לבנות את ביתכם ולא מאורעות מהעבר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ