האם להפסיק לתרום דם ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/10/21 16:07 כא בחשון התשפב

שאלה

שלום הרב

התכוונתי לתרום דם היום.

אבל שמעתי שהישיבות החליטו לא לתרום דם בגלל הטפסים וההורה אחד והורה שתים.

אני מבקש לשמוע מה עמדתך על זה.

תודה

תשובה

שלום וברכה

אני לא מכיר החלטה של הישיבות להפסיק לתרום דם.

בכלל צריך להתרגל שכמעט כל מה שמתפרסם היום - נגוע באינטרסים ואינו מדויק, ולכן קודם כדאי לברר האם בכלל יש ישיבות שהחליטו כך.

כל שאני יכול לכתוב הוא רק את עמדתי, ואחרים יחשבו את מה שהם סוברים שיש לחשוב:

ולו רק בשל העובדה שאם ח"ו נזדקק לשרותי חרום נפנה למד"א – איני מבין כיצד אפוא ניתן מבחינה מוסרית לאחוז את החבל בשני קצותיו, ולא להיות שותף בתרומת הדם שלנו.

סביר להניח שגם אם זה לא היה כך – לא הייתי נמנע להציל נפשות בשל הטפסים החדשים.

למותר לציין שאני סובר שהטפסים האלה הם מטורללים לחלוטין, וטוב תעשה מד"א אם תשוב ל"אבא" ו"אמא", ותמצא דרך גם לאפשר למי שאינו מסתדר עם זה לתרום דם.

כל טוב