האם כדי לחזור לארץ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/03/20 23:27 כ באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני גרה בחו״ל, באירופה כ 3 שנים ומגיעה לביקורים בארץ.

לאור המצב קורנה וירוס אני לא יודעת אם להישאר באירופה או לחזור ארצה.

בארץ ההורים שלי, אחים, כל המשפחה ופה יש לי את בן זוגי ומשפחתו (הם לא ישראלים אבל יהודים) אם אני אטוס בן זוגי ישאר פה. ואם אני לא אטוס, אני מפחדת שהמצב בעולם יחמיר ואז זה יהיה בעייתי לטוס אם בכלל יהיה אפשרי. אני מאוד מפחדת על אמא שלי כי יש לה רקע של מחלות.

אני לא ישנה כמעט וחושבת מה לעשות. יש לי הרגשה לא טובה לגבי הנגיף הזה ושאנחנו רק בהתחלה.

אשמח לייעוץ..

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם תמיד מעלת ארץ ישראל עדיפה שעיני ד' בה מראשית השנה עד אחרית שנה, כך שיש כאן שמירה גדולה יותר, וב"ה למרות התפשטות המחלה כאן בארץ שולטים וב"ה אין פגיעות בנפש, ובודאי שהארץ נשמרת על ידי הקב"ה. אולם מאידך כל אישה משועבדת בייחוד לבעלה, ואם לקבל החלטה כזאת היא צריכה להיות ביחד, שיתכן שגם לא תוכלי לחזור, ולכן בודאי שיש תחילה לשאול את האיש שלך מהי עמדתו בנושא. על כן אם האיש שלך מאשר לך את הנסיעה (אם כל ההשלכות שיכולות להיות לכך) הרי שכדאי לנסוע, ובייחוד שבאירופה בודאי הרבה יותר מסוכן מאשר כאן בארץ ישראל (סטטיסטית). ובא"י יש לך זכות כבוד אם וזכות ארץ ישראל שהם בודאי יעמדו לך לעבור את ימי המחלה בשלום בארץ מתוך בריאות לך ולבני המשפחה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ