האם חידוש נחשב נדר בשבת

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 28/02/19 18:52 כג באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום וברכה הרב!

תודה רבה על כל התשובות!:):)

ברוך ה' אמא שלי הרגילה אותי שאם יש לי משהו חדש לחדש, אז להתשדל לחדש אותו בשבת ולכן רציתי לשאול: אני בעזרת ה' בדרך כלל מתשדל לחדש משהו חדש בשבת ולומר "אני מחדש את הדבר הזה לכבוד שבת כדי לחדש משהו בשבת" או משהו בסגנון ואני גם ברוך ה' משתדל לחדש בכל שבת משהו. האם זה נחשב כנדר שאני צריך כל שבת לחדש משהו ?

תודה רבה הרב! לילה טוב.

תשובה

שלום וברכה,

אם לא אמרת "בלי נדר" ונהגת כך 3 פעמים ברציפות לכאורה זה כמו נדר. תעשה התרת נדרים וכמובן אתה שמח על המנהג הטוב ומתחרט רק שלא אמרת שזה בלי נדר.

תמשיך לקבל הנהגות מצוינות וטובות כאלו, רק שתרגיל עצמך לומר בתחילת כל נוהג כזה שאתה עושה זאת בלי נדר.

השאלה שלך שימחה אותי. מרגש לראות נוער איכותי כל כך שזה מה שמעניין אותו

חזק ואמץ!