האם גם לאשה עגונה יש אפשרות לקבל אישור מ 100 רבנים להתחתן שוב?

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 24/12/21 16:00 כ בטבת התשפב

שאלה

שאלתי כאן בעבר שאלה האם אפשרי להתחתן לפי ההלכה ללא חובת עגינות ולא קיבלתי תשובה. ועכשיו מוסיפה לשאלה האם גם המקרה ששולי רנד זכה לו, גם לנשים יש משהו בסגנון? הסיבה שאני שואלת היא כי קשרים נפרמו בגלל שלא ראיתי לנכון לקיחם קשר וחוזה שקיים סעיף שיש בו אופציה לעגינות. וגם כי יש סביבי נשים ומשפחות שסובלות מזה לאורך זמן. נראה לא בריא מראש. אשמח לתשובות

תשובה

לא זה בלתי אפשרי.

לגבר היה מותר לפי התורה לשאת כמה נשים ולכן גם כאשר נאסר הדבר השאירו פתח למקרה קיצוני בהתר של 100 רבנים. לאישה אסור מדין תורה להחתחן עם יותר מגבר אחד