האם אמא שלי עשתה עליי כישוף?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 31/01/21 00:41 יח בשבט התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בת 19 גרה עם אמא, לא משנה כמה אמא שלי רעה אלי ולא משנה מה היא תגיד או תעשה וגם אם היא שונאת אותי אני לא מרגישה שום שנאה אליה ויום יום היא צועקת עלי ומשפילה אותי גם אחרי שאני חוזרת מהעבודה עייפה לגמרי היא תמיד תמצא תרוץ להיות רעה אלי ואין לי מושג למה אבל אני שוכחת מכל מה שהיא עושה לי מהר ואין לי שום רגש קטן אפילו של שנאה למרות שהיא שונאת אותי מאוד ואפילו מאחלת לי למות אז השאלה שלי היא כזו האם היא עשתה עלי כישוף? כי זה מאוד מוזר לי שאין לי שום שנאה אליה ושאני שוכחת מכל מה שהיא פגעה בי מהר

תשובה

שלום וברכה,

את מתארת מציאות שאמא שלך מתנהגת אלייך בצורה נוראית, אך את סולחת לה, לא כועסת ולא שונאת אותה בחזרה.

על מציאות כזו אפשר לומר לך כל הכבוד.

אשרייך שאת מתגברת ולא כועסת ולא מגיבה, מוחלת ושותקת.

הגמרא כותבת שעל אנשים כאלו ששותקים בשעה שמבזים אותם העולם זוכה להתקיים. ועליהם נאמר: "ואוהביו כצאת השמש בגבורתו".

יש בכך מעלה גדולה יותר, שאת לא פוגעת בכבודה של אמך. וכיבוד הורים היא מצווה חשובה מאוד.

ובכל זאת, הייתי מציע לך לנסות לשבת ולדבר עם אמך על המצב הזה. זה לא תקין שאמא שונאת את הבת שלה. ובפרט שלפי איך שאת מתארת, את מתנהגת בצורה טובה. תנסי להבין למה היא שונאת אותך. ממה כל זה נובע.

לגבי כישופים, אין לך כלל מה לחשוש מזה.

באופן כללי התורה מדריכה שלא להתעסק עם התחום הזה כלל. וגדולי ישראל כתבו שאין בדורות שלנו כוחות לדברים האלו להשפיע על אנשים. ולכן את לא צריכה לחשוש כלל מהעניין הזה.

בהצלחה רבה,

הלל מרצבך