האכלת בעלי חיים -מצווה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/07/21 16:53 יז באב התשפא

שאלה

שלום לכבוד הרב, יש לי תמיד מין ניצוץ כזה לתת לבעלי חיים מזון ושתיה, בעיקר לחתולי רחוב. השאלה שלי היא האם הנשמה או בורא עולם מנסים לרמוז לי משהו? האם יש מצווה בהאכלת בעלי חיים? אם כן, מה המצווה והשכר? אם בכלל. תודה רבה על התשובה, חיים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אני לא מבין ברמזים מלמעלה, אבל מידות הרחמים והחסד הן חשובות ומרכזיות מאוד ביהדות.

'טוב ד' לכל ורחמיו על כל מעשיו', ואנחנו צריכים להידבק במידותיו - 'מה הוא רחום אף אתה הייה רחום'.

ולכן זה בהחלט דבר מעולה לרחם על בעלי חיים ולדאוג להם.

רק צריך לשים לב, שחלילה על ידי הדאגה לבעלי חיים, לא גורמים צער לבני אדם (כמו למשל אם גורמים שיבואו המון חתולים למקום מסוים בגלל ההאכלה וזה מצער אנשים).

כל טוב ושבת שלום

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן