דת ומדע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/02/21 15:48 כג בשבט התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמי יעל ואני מעוניינת לשאול שאלה שלעתים קרובות מאוד מעסיקה אותי ואשמח ממש לקבל עליה תשובה...

איך אפשר להסביר את הסתירה שקיימת בין התורה למדע בנוגע לבריאת העולם, הרי לפי התורה העולם נברא לפני כ-5000 שנה אבל לפי המדע העולם קיים כבר מיליוני שנים?

תודה רבה מראש,

ויום טוב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

העולם מתייחס לבריאת האדם, הוא מרכז הבריאה ובשבילו נברא העולם. כדברי חז"ל שכל אדם צריך לומר בשבילו נברא העולם. ר"ה הוא ביום השישי לבריאה שהוא יום בריאת האדם שהוא מרכז הבריאה.

כשאנו דנים על "אדם" הכוונה בעל ידיעה והבנה ובעל יכולת נתוח של המציאות, יתכן שהיו יצורים שונים קודם בריאת העולם וחז"ל אמרו שהקב"ה ברא עולמות ומחריבם, ויתכן שהיו יצורים שונים והקב"ה החריבם והשאיר רק עולם עם אדם מעולה ובר דעה וזה היה לפני 5781 שנה. .

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ