דיני בשר משובט

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/10/21 11:46 ז בחשון התשפב

שאלה

תוך מספר שנים, כבר יצליחו לשבט בשר במעבדות במקום להרוג את הבהמות.

האם הבשר יחשב לכשר גם אם הוא מגיע מבהמה לא כשרה?

וכאשר במצב בו ישנה דרך הרבה יותר מוסרית לגדל בשר למאכל, האם היהדות תעודד להפסיק שחיטה של בהמות לשם מאכל?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

הדיון על הבשר המיוצר במעבדה מחייב פירוט הרבה יותר גדול של האפשרויות השונות. השאלה שאתה עוסק בה אינה בשר משובט, כי אם בשר המיוצר במעבדה על ידי גידול שורות תאים, וגם שם מדובר בהרבה תתי אפשרויות, המשפיעות בראש ובראשונה על הצבת השאלה: מה מקור התא (בשר חי או מת, כשר או טרף וכדו׳) ; באיזו טכניקה הוא נלקח; על איזה מצע הוא מגודל; עם איזה סרום (מה מזין את התא ?); כיצד נראה המוצר הסופי וכדו׳.

רק לאחר מכן נקבעת מדיניות הלכתית ביחס אליו.

את מאמר הרקע שכתבתי פתחתי בהיבט שאתה מעלה, לאמור: בחשיבות הגדולה שככל שהבשר יהיה כשר - תהיה מעלה גדולה ומשמעותית להשתמש בו, לאור המשמעויות של הייצור התעשייתי הבעייתי.

אם תרצה לקרוא:

https://www.ypt.co.il/media/1675/%D7%91%D7%A9%D7%A8-%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%A1%D7%94-%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%AA.pdf

יישר כוח על הצבת השאלה