דיני אבלות

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 02/04/17 13:11 ו בניסן התשעז

שאלה

שלום.

שאלתי היא בנושא אבלות.

דודה שלי, שתיבדל לחיים ארוכים, חולה במחלה ממארת ומצבה קשה.

לפני מספר שנים היא הצטרפה לארגון משיחי ועזבה את היהדות.

אמא שלי והאחים האחרים מבקשים לדעת כיצד לנהוג לכשיבוא היום בו הדודה תלך למנוחת עולמים.

אנו מבקשים לדעת:

1- האם מותר ללכת ללוויה? מדובר בבית עלמין אזרחי ובטקס אזרחי

2- האם מותר לשבת שבעה?

3- האם מותר להגיד קדיש?

4- האם יש איזשהו תיקון שעושים?

תודה רבה

שבת שלום.

תשובה

ראשית רפואה שלימה במהרה.

1. אם בלויה יהיו סממנים לא יהודיים כגון כומר וכד´, או שיציינו את אותו האיש אז אסור ללכת. אם הלויה תהיה טקס אזרחי רגיל ללא שום סממן דתי אחר מהיהדות מותר ללכת. ברבים מבתי העלמין האזרחיים נותנים גם לרב להספיד ו/או לומר אשכבה קדיש וכד´. כמובן אם מדובר בטקס שריפת גופה אז אין ללכת. לגבי קבורה בארון, אם ניתן לבקש שיהיו חורים בארון שמניחים את הגופה הרי שזה טוב.

2. כן, אאכ היא פרשה לחלוטין מכלל ישראל והשתמדה, ממה שלא נשמע כך מהשאלה.

3. כן, כנ"ל בסעיף הקודם.

4. יש תיקון לנפטרים שחיבר המקובל הרב פתיה, וכדאי להיוועץ ברב אם נכון לעשותו. יסוד התיקון הוא לימוד בסדר מיוחד לעילוי נשמת הנפטר. מעבר לכך, כל לימוד תורה, שיעור תורה, דבר הלכה וכד´ הנעשה לכבוד הנפטר הוא גדול.

בשורות טובות.