דין שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/11/20 16:52 כא בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב!

באחד מימי שבת נשפך רוטב על הריצפה האם מותר היה לשפוך מעט מים ונוזל ניקוי ולנגב עם סמרטוט יבש?

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מתוך פניני הלכה:

אסור לשטוף במים רצפה מרוצפת, שהואיל ואין הדבר נחוץ כל כך לכבוד שבת, חששו שמא מתוך שישטוף מקום מרוצף יבוא לשטוף קרקע שאינה מרוצפת וישווה גומות, ויעבור באיסור ‘בונה’ (שו”ע שלז, ג; מ”ב ג). ואם נשפכו על הרצפה מים רבים, מותר לגורפם על ידי מגב (שש”כ כג, ז).

כאשר מקום מסוים ברצפה נתלכלך מאוד, כגון שנשפך עליו מיץ, מותר לשפוך עליו מעט מים, ולגורפם אח”כ במגב, או להספיגם בדבר שאין חשש שיבוא לסוחטו (רשז”א שש”כ כג, הערה ל; ילקוט יוסף שלז, ב). כאשר כל הרצפה התלכלכה מאוד, המיקל לשפוך על כולה מים ולגורפם, יש לו על מה לסמוך (אול”צ מג, ח)

https://ph.yhb.org.il/01-15-09/