דיכאון ותפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/01/21 13:07 ז בשבט התשפא

שאלה

מתמודדת מזה כמה שנים עם מצב משפחתי מורכב, שמכביד עלי וגורם לי חרדות ודיכאון (כמובן שיש גם בזה עליות וירידות).

אני מוצאת שכשאני במצב רוח ירוד מאד, כלומר כשהדיכאון בשיאו - אני לא מצליחה להתפלל כמו בשגרה. מרגישה חסרת כוחות וחסרת רצון להתפלל.

כשאני מצליחה לעלות קצת, אני ממשיכה להתפלל באופן שגרתי. אבל חבל לי על הימים שבהם אני חסרת כוחות להתפלל.

מה אפשר לעשות?

תשובה

שלום וברכה

לפני כל דבר אחר - בתפילה ובתקווה שהמצב המשפחתי ימצא שערי אורה, ויתחיל להתקדם לכיוון בונה ומיטיב.

אשמח אם בראש ובראשונה תקראי מתוך ספרו של מו"ר הרב עמיטל זצ"ל: https://kotar.cet.ac.il/KotarApp/Viewer.aspx?nBookID=105576288#7.2100.6.default

את הפרקים בעמ' 119 ובעמ' 195.

ומה אני יכול להוסיף -

אני יכול להוסיף שבדיוק על זה - גם להתפלל. לאמור, בימים בהם המצב יותר מאיר לך, ויש באפשרותך להתפלל לא רק את התפילה ה"שגרתית", אלא לדבר באמת עם ריבונו של עולם - לדבר עימו על כך, על הקושי להתפלל, ועל הרצון להתפלל גם בימים שהצללים מעיבים, ולהפוך את זה לחלק בלתי נפרד מהתפילה עצמה.

זו הדרכה נכונה וראויה.

כל טוב והארה