שאל את הרב

דייטים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/04/19 14:47 ה בניסן התשעט

שאלה

שלום לרב.תודה רבה על תשובתך הרחבה. יש בי פחד כי אם אעמיק את השיחות הוא ירגיש שאני מעוניינת בו ואם אחרי הפגישה ה3 ארגיש שאני לא מעוניינת הוא יפגע.אני לא רוצה לפגוע בו כמו שפגעו בי בעבר כי אני מזהה את הטוב לב הענק שלו שבעצם אני רוצה ומרגישה שזה טוב לי.אך בפן החיצוני יש פער ואיני יודעת אם זה ישתנה.כי בדר"כ יש לי אינטואציה חזקה ואני קולטת מהר.. אני ממש לא מחפשת יופי וסוג מסוים אך יש מראה כללי שאני מתחברת יותר. האם אפשר להתחיל קשר כשיש פער גדול בין החיבור הפנימי לבין ההירתעות מהחוץ שלו?(איני מתרגשת לקראת השיחות איתו ומרגישה שין לי כוח שמתקשר ומנסה לדבר.. אך אני כועסת על עצמי כי אני יודעת שזה בגלל המראה)והאם לרב יש רעיון על איזה נושאים אוכל לפתוח בדיבור עמוק יותר?תודה רבה רבה.

תשובה

שלום וברכה

זה דרכו של מסע הדייטים.

צועדים צעד אחד קדימה, מגששים, רואים אם הדבר עולה יפה, מסתכנים בצעד נוסף, יודעים שהצעדים גם יכולים לקרוס ואז זה יפגע גם בנו שנחשפנו וגם בעומד מנגד שסורב או סרב, וכן הלאה.

מי שלא מוכן לקפוץ לים – לא יגיע לחופה.

לאט לאט. ברגישות. בעדינות. מותר אפילו לומר כי הדבר מביך וקשה, ויש פחד מסוים להסתכן בפתיחות שתפגע וכדו'.

משקלו של המראה החיצוני של בן הזוג או בת הזוג – שונה מאדם לאדם. יש כאלה שהדבר כלל לא משמעותי לגביהם; יש כאלה שזה נושא מרכזי מאוד; בין שני הקצוות ישנו מרחב אין סופי של מצבי ביניים, כגון אלה שהטיעון שלמראה החיצוני יש אמנם משמעות אולם הוא משתנה עם הזמן, ולמעשה רובנו המוחלט נעשים יפים פחות עם הגיל, והמשמעות של היופי פוחתת והולכת – משפיע עליהם.

לכן עצתי היא שתפגשי קודם כל את עצמך.

אם תכירי בעצמך את המשקל הענק של המראה החיצוני, ואת אי-יכולתך להימשך אליו – אל תזיקי לא לך ולא לו. טיעונים נימוקים והסברים כנראה לא יעזרו.

ואם תכירי בעצמך שדברים המרופפים את החשיבות של המראה החיצוני מדברים אלייך ופועלים בך – כדאי להוריד את המשקל שלהם, כי ביסודו של דבר, בדיוק כפי שכתבת, לא על כך מתבססת הברית המשותפת.

אחרי הפגישה הזו עם עצמך – תדעי טוב יותר מי את ומה נכון לעשות.

כל טוב

כתבות נוספות