דיבור על הממשלה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 13/02/22 23:16 יב באדר א'

שאלה

שלום. אני תוהה על דבר מסויים ואשמח לעזרתכם , לאמיתתה של תורה:

אני שומע רבנים רבים שמדברים בגנות הממשלה הנוכחית על מעשיה. ואכן אפשר להבין את דבריהם. אך הם נוקטים בשמותיהם, מוכנים אותם בכינויי גנאי, ומדברים עליהם בתור אנשים. דברים שלדעתי לא נכונים , למרות שאת המעשים ראוי בהחלט להוקיע מרגיש לי שיש פה.משהו שגובל בלשון הרע, השפה הלא נקייה קשה לי. האם אני אדיש מידי? האם זה נובע מחולשה שלי למחות על הרעות? או שבאמת זו לא הדרך. האם מבחינת הלכות לשון הרע זה ראוי? אשמח מעבר לתפיסה , גם לסיוע במקורות תורניים שבהם מוזכרים הדברים.

תשובה

לשואל שלום,

איני יודע להשיב לשאלה זו.

כדאי לשאול ישירות את הרבנים שעליהם יש לך תמיהה.