דחוף !!!!תשעת הימים !!! דחוף

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 15/07/20 23:14 כג בתמוז התשפ

שאלה

שלום הרב,

האם מותר להתנדב באירגון השומר החדש שמסייע לחקלאים בתשעת הימים? מותר לקבל מהם חולצה של האירגון וללבוש? או רק לשמור לאחכ?

והאם מותר להוציא חולצה משל עצמנו עם גלופה שלנו עמנ לא להרוס חולצות ייקרות בעבודת שטח? ואם לא, אפשר רק להוציא חולצה שלנו אבל לא ללבוש?

תודה מראש, ואני מבקש כי לא תעלו זאת לאתר.

תשובה

שלום וברכה,

א. לסייע לחקלאים זו מצווה.

ב. יש לשים לב לאירגון הזה מבחינת בעיות צניעות בנים ובנות.

ג. בתשעת הימים אסור לבנות גינות של שמחה. לא על זה מדובר בחקלאות.

ד. חולצה שלהם היא לא בגד חדש ומשמח שמברכים עליו שהחיינו, ולכן מותר ללבוש כזו חולצה בשלושת השבועות.

ה. בתשעת הימים מנהג האשכנזים שלא לובשים כלל בגדים חדשים או מכובסים.

ו. להוציא חולצות חדשות כדי ללבוש אותם לפני תשעת הימים.

ז. להוציא חולצות ולא ללבוש אותם זה מותר.

בהצלחה רבה