דברי חול על ספרי קודש

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 29/12/20 16:15 יד בטבת התשפא

שאלה

שלום הרב, בספריה בבית יש ספרי קודש וגם ספרי חול ,מסמכים שונים וכו.. צריך להיזהר לא לשים את דברי החול על הקודש? ומה לגבי לשים עיתוני חול על עלוני דברי תורה ? אם אני נתקל בדברי חול על קודש שמישהו אחר הניחם אחד על השני , אני צריך לסדר את זה? מה לגבי להניח חפצי מצווה כמו טלית על ספרי קודש? תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

באופן כללי צריך לדעת שקדושת ספרים מודפסים קלה יותר מדיני קדושת ספרים אליהם התייחסו הראשונים. (כך כתב בט”ז יו”ד רעא, ח , ויש חולקים).

אכן לכתחילה יש להיזהר לא להניח ספר חול על ספר קודש. וכן טלית.

(ראה פניני הלכה ליקוטים א פרק ו - זמין ברשת)

אם אתה רואה אדם אחר שעשה - אתה לא מחוייב להפוך את הסדר, אבל כך ראוי.

ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן