דברים לא ברורים שנגעו בכיריים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/01/22 17:41 טו בשבט התשפב

שאלה

שלום,

אני גר בדירה שכורה.

לפני כמה ימים הגיע טכנאי גז לעשות בדיקה שגרתית שעושים פעם ב-5 שנים. הוא הפך את הכיריים ויצא מלא אפר שחור ופירורים שחורים קטנים כאלו שאחרי שיצאו לכלכו את הכיריים. אחרי שהוא הלך ניקיתי את הפירורים במהירות וזהו. עברו כמה ימים ופתאום חשבתי שאולי הפירורים האלו מדיירים קודמים שלא היו דתיים ואין לי מושג בעצם מה היה בפירורים האלו ואולי משהו בזה היה טרף ולא באמת ניקיתי טוב אלא רק הסרתי את הפירורים בלי ממש לדקדק ואולי חלק מהם נדבקו על החצובות או המשטח של הכיריים או משהו אחר. השאלה היא אם יש איזה בעיה והייתי צריך ממש לנקות הכל ממש טוב ועכשיו יש איזה בעיה או שלא? ואם יש בעיה מה אני צריך לעשות? תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם זה כבר אפר, א"כ אין לו מעמד ואין צורך אלא שלא יפול עליו דברים חמים, ולכן יש לנקות את הכירים, אבל לאחר מכן אפשר להשתמש רגיל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ