גר שנהיה חילוני

חדשות כיפה רבני בית הלל 12/06/17 08:00 יח בסיון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה לפני כמה ימים גליתי שאני ואמי עברנו גיור בגיל 1 וקצת גיור עם תעודת מבית הדין אך מגיל 0 בשל היותו של אבי מסורתי חייתי במסגרת יהודית וגם נעשה ברית מילה בשמונה ימים מהלידה .

שאלתי היא כזו עם בגיל 14 נהיתי קצת יותר חילוני (שעדין היה מאמין אך לא שמרתי שבת בשל משמרות במד"א) האם אני נחשב עדין יהודי ועוד דבר אם אני רוצה להתחזק ולחזור קצת יותר קיים מצוות למי אני אמור לפנות.

תודה על זמנך היקר ויום טוב ושבת שלום

תשובה

קטן שהתגייר על דעת הוריו ועל דעת בית הדין, גיורו גיור גם לאחר שגדל.

כשהגר נעשה גדול, הוא יכול למחות על גיורו. כלומר: להכריז שאינו רוצה בגיור שנעשה לו. ואז מתבטל גיורו.

יש דעה שגם אם הגר שגדל לא מוחה, אבל כשגדל "לא נוהג מנהג יהדות", הדבר דומה למחאה. אולם דעה זו לא נפסקה להלכה. אלא אם לא מחה - הרי הוא יהודי (ובנוסף, גם לדעה זו הדבר נאמר רק על מי שמתנהג כגוי גמור).

לכן לשאלתך: אתה נחשב ליהודי כשר, ואשריך שאתה זוכה להתחזק ולהתקרב לאבינו שבשמים.

כדי ללמוד על קיום מצוות כדאי להיפגש ישירות עם רב או עם גוף העוסק בכך. אנא העבר אלינו את פרטיך ומקום מגוריך, ונוכל להפגיש בינך לבין האדם המתאים.

התשובה נתנה ע"י הרב בני הולצמן