גן עדן

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 28/06/19 00:15 כה בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לי שאלה חשובה, אם בן אדם נפטר מהעולם והוא יהודי אבל הוא אתאיסט לא מאמין,אבל הוא בן אדם עם לב זהב כל החיים נתן צדקה גם שלא היה לו ועזר למלא אנשים ואי אפשר לתאר את המעשים הטובים שעשה הוא יגיע לגן עדן או גיהנום.

אשמח שתענה לי על השאלה תודה.

תשובה

לשואל שלום רב.

בני אדם מורכבים. אצל כולנו יש טוב ורע בערבוביה.

אנחנו איננו יודעים לחשב, את מעמדו של האדם. מערכת השיקולים היא רחבה ועמוקה. זה תלוי מאיפה האדם בא, מה החינוך שקיבל, מה היו הנסיונות שעבר, מה הקשרים שלו עם אנשים אחרים וכד'.

לכן רק הקב"ה יכול לעשות את החשבון הסופי ולהחליט מה גורלו של האדם, בחייו ובמותו.

בחז"ל וחסידות יש סיפורים על כל מיני אנשים שאינם צדיקי עולם, וזכו לגן עדן בגלל דבר מסויים.

אמנם חז"ל אמרו על כל מיני דברים "העושה כך - יש לו חלק לעולם הבא" או להיפך, אבל כל כוונתם לא היתה לתת חשבון מדוייק, אלא ללמד אותנו על ערכם של מצוות מסויימות ולהדריך אותנו לעשייתם.

לכן מה שחשוב לנו זה מה אנחנו צריכים לעשות, מה אנחנו צריכים לתקן - באמונה, במידות, במעשים וכו'.

בברכה

אפי קיציס