גיזום בשמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/09/21 12:05 יא בתשרי התשפב

שאלה

מה הם קווי ההנחייה לגבי גיזום של צמחייה המפריעה לעוברי אורח? להקמת סוכה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל גיזום שאין לו מטרת הצמחה מותר בשביעית, שאיננו רוצה בצימוח אלא שלא יפגעו עוברי דרך וכן שהעץ או הגדר יהיו יפים ואין בזה איסור זמירה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן