גיור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/10/21 20:58 יא בחשון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

בת זוגתי נחשבת זרע ישראל, אביה יהודי וסבא שלה מצד אימא יהודי גם כן, אך הסבתא לא יהודיה.

בת זוגתי נולדה וגדלה בישראל, למדה בבית ספר דתי ולאחר מכן בממלכתי (יחד עם שיעורי תנ"ך שהיו האהובים עליה) וגדלה בבית יהודי לכל דבר, יחד עם חגים, קידוש שישי ותפילות אף על פי שאימה מעולם לא התגיירה.

בת זוגתי מתחילה תהליך גיור בבית הדין של "גיור כהלכה", הגיור הוא אורתודוקסי לכל דבר, היא תעבור לימודים לאורך תקופה (מקוצרת - מספר חודשים), תקבל עול מצוות, מקווה וכמובן תעבור הדרכת כלה לפני החתונה שלנו.

הרבנות לא מכירה בסוג הזה של גיור, אך לאחר בידוק מעמיק מדובר כאן בגיור אורתודקוסי הלכתי לכל דבר ועניין, הלא כך?

אני פונה לכבוד הרב בכדי לקבל את תשובתו ודעתו בנושא זה.

שנינו נרצה חתונה מסורתית, עם חופה ורב שיקדש אותנו כדת משה וישראל, ו"גיור כהלכה" מציעים לעשות זאת עבורנו, ואני מבין שהרבנות לא תכיר בנו בהכרח, אבל חשובה לי בכל זאת ההלכה ולוודא שאכן מדובר בתהליך הלכתי וודאי.

הרב נחום אליעזר רבינוביץ' זצ"ל ייסד את בתי הדין של 'גיור כהלכה'.

תודה, בשורות טובות בע"ה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יישר כח על המאמץ שבת זוגך ואתה עושים כדי להכנס לעם ישראל. באופן כללי גיור כהלכה הוא גיור שלא מוכר בארץ, וכל ההבטחות שיתנו לכם, הם לא יפתרו את הבעיה, כאשר יולדו ילדים אי"ה הם יהיו גויים גמורים, לא יוכלו להנשא, יש כאן אחיזת עינים והבטחות שוא שאולי בעוד שנים זה יסתדר, וכנראה שגיורים אלו לא יהיו מקובלים גם בעוד שנים. אני ראיתי את הצער של הנשים שעברו גיורים כאלו (והדומים להם יש חרדים ויש רפורמים הרבה קבוצות כאלו), ולאחר מכן צריכים לעשות את כל המהלך מחדש, זה כואב ושובר את הלב הרבה דמעות נשפכות במקרים כאלו, כיצד מוכרים לאנשים אשליות, וכשבנים או הבנות באות להנשא הם לא יכולים, ומתחיל תהליך קשה ולא נעים.

לפי התיאור שכתבת במכתב נראה שהיא ואתם יכולים לעבור כל קורס לגיור בארץ, ולהתחתן ושיהיו לכם ילדים כשרים ומוכרים גם במדינה כיהודים, כמו כן חלילה אם צריך קבורה וכדו'.

אינני נכנס לשאלת הגיור של "גיור כהלכה" האם הוא תקף הלכתית, אבל עם ישראל יש רק אחד, ולעם הזה יש רק רבנות ראשית אחת, והכניסה לעם ישראל היא דרך הגוף הנבחר של הרבנות, ולא כל קבוצה שעושה לעצמה "גיור' מסויים זה מהווה כניסה לעם ישראל, אולי כניסה לקבוצה מסוימת. חלק בסיסי בגיור הוא "עמך עמי" דהיינו הכניסה לתוך עם ישראל בכללותו. לכן שימו לב שאתם יכולים בעתיד למצוא את עצמכם במצבים לא נעימים, ובייחוד כאשר אי"ה המשפחה תגדל ותרצו להיות חלק מעם ישראל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ