גיור

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/11/20 00:28 יח בחשון התשפא

שאלה

רבנים יקרים יש לי שאלה אני יהודי, אבל יש לי חבר שרוצה להתגייר אבל לא רוצה להיות בחברה הדתית אלא רוצה להתגייר ולהיות חילוני האם זה אפשרי? ואם לא מדוע?

תשובה

שלום לך,

הוא אינו יכול להתגייר, אם יעשה זאת הגיור לא יתפוש, זה מסוכן לו מאד לעשות זאת.

אסביר:

1, להתגייר פרושו רצון עז וכוונה שלימה לקיים את כל המצוות כולם. מי שיש לו רצון כזה יכול להתגייר אחרי שבית הדין יוודא שרצון זה אמיתי והוא לשם שמים , למטרת קיום המצוות ועבודת השם.

2. מי שמתגייר וחושב, בזמן הגיור, להתנהג כמו יהודי חילוני - אין הגיור שלו תופס (זה כמעט המקרה היחידי בו גיור אינו חל ולמרות שאדם עובר תהליך הרי שבסופו של דבר איננו יהודי גם אם יש לו תעודת גיור).

3. היום, בהיותו לא יהודי, הוא יכול לאכול כמעט כל דבר שהוא רוצה, לנסוע בשבת וכד'.

כל יהודי מתחייב בעונש חמור ביותר בכל פעם שהוא מחלל שבת (כמו נהיגה, עישון וכד') וכן בכל פעם שהוא אוכל אוכל שאינו כשר.

בברכה ובזהירות

דוד לוי