גיור

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 18/06/18 19:15 ה בתמוז התשעח

שאלה

רציתי לשאול שאלה לגבי התהליך, במידה ואמא לילדים אחד בן 7 ואחת בת 20 רוצה להתגייר, בסיום התהליך הילדים יחשבו יהודים או שגם הם יצטרכו לעבור את אותו התהליך?

תשובה

שלום וברכה.

נפסק להלכה שלגר אין ייחוס, ולכן ילדי הגר לא מתייחסים אחריו, ומאחר שגר הרי הוא כקטן שנולד ואין לו ייחוס אחרי ההורים הביולוגים שלו, כך שמצד האמת היה הגר יכול לשאת את אחותו, אולם מאחר וגם בני נח מצווים על חלק מהעריות למעשה הם אסורים עם העריות הראשונים ומורים בשניים (ראשון הכוונה קרבה ראשונה ושניים הכוונה קרבה שניה כגון וכגון שהתגיירו סבא ונכדה שמותרים להתחתן האחד עם השני).

לכן לבת הגדולה אין כבר ייחוס אחרי האם, והיא נידונית בפני עצמה וחייבת גיור עצמאי אם תרצה להתגייר. הילד הקטן מתגייר יחד עם הוריו וכשיגיע לגיל מצוות נראה אם ירצה להמשיך בדרך ה' ואז נידון כגר ואם לא אז חוזר לסורו ואין גיורו גיור, ולמעשה אם יעשה מצווה אחת אפילו בבגרותו, הרי שגיורו גיור.

יש לדעת שהמדיניות של מנהל הגיור היא לגייר ילדים קטנים עם הוריהם, וכך אכן נבחנת גם הרצינות של ההורים בתהליך, שכן הדרישה הצודקת היא שהילד יתחיל ללמוד במוסד דתי, שהרי מטרתנו היא שרק מי שבאמת רוצה לשמור תורה ומצוות יצטרף לעם ישראל.

בהצלחה בתהליך חשוב זה