גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/11/20 10:32 טז בחשון התשפא

שאלה

שלום ,לאחרונה אני מתקרבת יותר יותר לדת וזה מתבטא בדברים שלא הייתי קודם לכן וחלק מהתהליך ברצוני לתקן את המעשים שלי.

אני עובדת בחנות ממתקים כתקופה של שנה וקצת , במהלך השנים הייתי עושה ללקוחות הנחות , מורידה להם במחיר וגובה מהם מחיר מופחת . לאחרונה הדבר מאוד מפריע לי ואני מנסה לתקן זאת וגם להפסיק עם ההרגל הזה .

הבעיה היא שאינני יודעת כמה אני צריכה להחזיר ואין לי בכלל הערכה של הסכום שאני צריכה להחזיר . מאוד מתביישת להגיד לבעל החנות את הדבר ולבקש ממנו מחילה .

מה אפשר לעשות ? אם אין באפשרותי להחזיר את הסכום ואינני יודעת מהו?

תודה מראש????????????????

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני חושב שאם תביאי לבעל החנות סכום כסף שאת משערת (יתכן יותר או פחות) ותגידי לו את הדברים ישירות, זו דרך התשובה הטובה ביותר, וגם הוא יקבל אותה מתוך הבנה, כיוון שהוא יכיר בכך שלא תחזרי עוד לזה החטא. בכך גם הדבר יפתר בצורה יסודית. כל פתרון אחר אין אנו יודעים האם הוא סופי ואמיתי ואם בעתיד יתברר לבעל החנות שאנשים קבלו הנחה, לכן הדרך הישרה אולי היא קשה בפעם אחת, אבל אפשר להרוויח ממנה ויש בה פתרון אמיתי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ