בת הזוג לא רוצה להתחתן מה לעשות?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/08/22 15:26 טו באב התשפב

שאלה

שלום,

אני בזוגיות כבר שנה, עברנו לגור ביחד לפני חצי שנה ואני מרגיש שאני כבר רוצה להתתחתן ולהקים משפחה אבל הבחורה שאני נמצא איתה לא מעוניינת בשום פנים ואופן להתחתן. כשאני מדבר איתה על זה היא ישר אומרת לא והיא טוענת שאני לא במקום הזה. ואני אוהב אותה אבל מצד אחר אני חושש שבסוף ניפרד ואני בזבזתי את הזמן שלי, יש לנו המון ויכוחים על הנושא ועל דברים נוספים חשוב לי לציין שהיא בחורה טובה מאוד, שומרים שבת, מתנהלים כזוג נשוי אבל לא נשואים בגלל שהיא לא רוצה להתחתן. אשמח להכוונה מה עלי לעשות? האם באמת כדי להיפרד בגלל דבר כזה? כי לא חושב שבעתיד הקרוב היא מעוניינת להתחתן בכלל…

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כרגע אין לך נתונים להחליט אם להיפרד ממנה או להמשיך אתה.

יש לך אפשרות לברר את הנתונים הללו - וזו המשימה שלך.

קודם כל עם עצמך. בגיל שלך צריך להתבונן מעט יותר רחוק. מעבר לכאן ועכשיו.

האם תרצה להקים משפחה? האם אתה רוצה להוליד ילדים? באיזה גיל?

אחרי שתגבש לעצמך את התשובות שלך לנושאים אלו - תעבור לבירור עם בת הזוג.

אתה מכבד את הרצון שלה שלא להתחתן עכשיו. אבל אתה רשאי לקבל ממנה תשובות הוגנות ואמתיות. לשם כך צריך לשוחח.

אתם חייבים לשוחח ולברר נושאים אלו:

האם היא בכלל רוצה להתחתן? האם היא רואה בך את בעלה? האם היא תרצה להקים אתך משפחה? ללדת ילדים?

כאשר תקבל ממנה תשובות, תוכל לברר לעצמך - האם אתה מוכן לחכות? האם אתה מעריך שהיא לא תעזוב אותך בעוד מספר שנים?

אחרי ברור כזה אתה תהיה יותר שלם בכל החלטה שתקבל - אם נכון להמשיך או נכון להפרד.

בהצלחה!

נ.ב.

אני שמח לשמוע ממך שאתם שומרים שבת. אציין שעל פי התורה, חיים יחד בזוגיות אחרי חופה וקידושים.