בתפילת עמידה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/12/21 10:53 ב בטבת התשפב

שאלה

שלום כבודו.

אני בטיול של בני עקיבא, עצרנו בתחנת דלק להתפנות ולהתפלל שחרית.

הגברים התפללו במניין והבנות לבד. מצאתי מקום מאחורי קראוון כזה ועמדתי די בקצה שלו,באמצע עמידה בא אליי בו אדם ואמר לי זוזי הוא רוצה לצאת, סימנתי לו עם הידיים 2 דק והראתי לו שאני מתפללת הוא לא התייחס וכעס עליי ואמר לי לזוז אז ממש גררתי את הרגליים טיפה רק לצאת מהאזור שלו. הוא המשיך לכעוס אבל החלטתי שאני לא זזה עד שאני מסיימת את תפילת 18.

הוא הצליח לצאת כי לא הייתי באזור שלו כמו שאמרתי אבל הוא ממש כעס עליי וזה...

פעלתי נכון? או שהייתי צריכה לזוז ולחזור על 18? אני חושבת שהוא היה צריך קצת להתחשב לא לכעוס עליי סתם אבל הוא כעס ואני המשכתי ואני מפחדת שעשיתי חילול ה׳..

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הליכה בתפילת י"ח איננה איסור, וכשיש צורך מותר לזוז, רק לא לדבר, לכן אם הוא כעס היה רצוי מיד לזוז הצידה. כמו כן אדם שזז לא חוזר על התפילה.

לגבי חילול ד', אין לנו ידיעה ברורה כל כך, אולי הוא באמת היה ב"לחץ" מסיבות שונות ולכן רצה לצאת מיד או שמא הוא אדם לחוץ מטבעו. על כן בפעם הבאה תשתדלי לעמוד במקום שלא מפריע לאחרים, ואם בכו"א קרה שיש פגיעה באחרים, יש לזוז מיד.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ