בתורה שום דבר לא כתוב סתם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/11/20 16:48 כא בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול שאלה שמעניינת אותי כבר המון זמן

הרי בתורה כתוב "כל דרכיה נועם וכל נתיבותיה שלום"

אז איך זה יכול להיות שעונש להומואים ולסביות זה עונש בסליקה?

למה לא לדבר איתם ולעזור להם במקום להרוג אותם בברוטליות?

ויש עוד עונשים כאלו ואחרים...

אשמח לדעת איך זה יכול להיות

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בשום מקום, גם לא כשנוהגים על פי התורה, לא סוקלים את כל ההומואים והלסביות.

נבהיר תחילה שללסביות אין בתורה שום עונש - כלום!

הומואים עלולים להענש אם הם עוברים בכוונה ובפירסום ציבורי על האיסור המפורש בספר ויקרא: "וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִיא" (ויקרא, י"ח, כ"ב).

עונשם של שני הגברים שקיימו 'משכב זכר' (=יחסי מין אנליים) מפורש בהמשך הפסוק "וְאִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת זָכָר מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שְׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דְּמֵיהֶם בָּם" (ויקרא, כ', י"ג).

יסקלו אותם רק אם יתקיימו כל התנאים הבאים:

1. יש סנהדרין,

2. הדבר נעשה במזיד

3. הדבר נעשה בפני שני עדים

4. הדבר נעשה לאחר שהתרו בו והודיעו שעל המעשה הזה יש עונש מוות.

רק במקרה כזה העובר חייב סקילה.

במילים אחרות: העונש הוא רק למי שרוצה להראות לכל העולם שהוא מצפצף על איסורי התורה ועושה הכל נגד התורה.