בר מצווה בימי קורונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/03/20 16:23 כב באדר התשפ

שאלה

שלום וברכה,

בני צריך לעלות לתורה לאחר חג הפסח.

לפי כל התחזיות לא תתאפשר עליה לתורה. מה רצוי לעשות?

א. לקיים עליה לתורה ללא מניין וללא המשפחה.

ב. לחכות עד יעבור זעם ואז להחליט על מועד חדש לעליה לתורה (בפרק זמן סביר שיאפשר למידה)?

ג. לקיים בר מצווה בשנה הבאה במועד.

אם יש עוד אפשרות שלא חשבתי עליה- אשמח לקבל רעיון יצירתי....

רוב תודות

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה הכל בשמחה ובטוב לבב.

אני מציע להתייחס לכל המציאות הזו כאל הזדמנות נדירה - אכן לציין את כניסתו לעול המצוות ב'נטו', כלומר: את המהות האמיתית של בר המצווה.

וכשיהיה אפשר - לעשות את המסיבה ואת כל מה שמסביב.

נכון יהיה אפוא כי אם יהיה אפשר - שהוא יהיה חזן לערבית ממש בכניסתו ליום בר המצווה שלו, יזמן בבית אם זה רלוונטי, יקרא בתורה בפרשה שהכין אם זה יהיה רלוונטי וכדו'.

גם ללא המשפחה (אי אפשר כמובן ללא מניין).

ואת החגיגה הגדולה לדחות. אפשרות אחת היא לדחות בשנה, ובעזרת ה' יקרא את את הפרשה שהכין, או כל פיתרון אחר.

כל טוב ושמחה גדולה