ברכת שהחיינו

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 20/07/17 22:26 כו בתמוז התשעז

שאלה

בס"ד

שלום רציתי לשאול האם אני צריכה לברך שהחיינו על לק חדש אם אני שמחה שקניתי אותו?

תשובה

שלום וברכה.

נהגו לברך שהחיינו על דברים גדולים המשמחים לאורך זמן כמו בגד או פרי חדש, ולא על שאר דברים מתכלים מהר, שהם שימושיים מאוד בעיקרם, אולם אם את מרגישה שמחה גדולה בקניית הלק הזה תוכלי לברך עליו פעם הראשונה שתשתמשי בו וראוי לברך ללא שם ומלכות ולהרהר שן ולנכות בלב, היינו לברך: ברוך אתה בקול. להרהר ה' אלוקינו. לומר בקול מלך העולם שהחיינו וכו'. כמו כן ניתן לפטור זאת בברכה על פרי חדש או בגד חדש.

שנזכה תמיד לראות את כל הטוב שה' נותן לנו ולהודות לו עליו.