ברכת המזון

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 24/10/21 16:37 יח בחשון התשפב

שאלה

כבוד הרב שלום,

השאלה שלי בנושא ברכת המזון:

בסעודת ערב שבת אני מברכת "המוציא" וטועמת מהלחם, אך אני לא נוהגת לאכול לחם בסעודה וגם לא אוכלת מזונות שמצריכים ברכת "מעין שלוש",

השאלה היא:

האם עליי לברך המוציא אם אני לא אוכלת לחם?

ומה אני צריכה לברך בסיום הארוחה?

תודה ושבת שלום

מלי מכרמיאל

תשובה

שלום וברכה,

אם את לא מתכוננת לאכול לחם בסעודה, אין צורך לברך ולטעום מין הלחם.

כאשר את אוכלת סעודה ללא לחם, וללא דברי מזונות, את צריכה לברך בסוף הסעודה, רק את ברכת "בורא נפשות".

בכל אופן אני מזכיר לך, שבסעודות השבת של ליל שבת ושבת בבוקר, יש חיוב לאכול כביצה לחם (56 גרם) ,או לפחות כזית לחם (28 גרם).

בשורות טובות