ברכת המזון על הקינוח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/12/21 07:51 כח בכסלו התשפב

שאלה

שלום,

האם יש לברך בנוסף גם על הקינוח והמתוקים בסוף הארוחה לפני ואחרי אכילת הקינוח? אם כן אז איזו ברכה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ההלכה מתייחסת לקינוח כאל תוספת לסעודה.

בשל כך, ברכת המוציא שבתחילת הסעודה אינה מוציאה אותה ידי חובה.

ויש לברך לפי ברכתו: אם זה פרי אז "בורא פרי העץ"; אם עוגה - אז ברכת מזונות; אם גלידה - "שהכל", וכן על זה הדרך.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן