ברכת הגומל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/12/21 17:33 כח בכסלו התשפב

שאלה

ברכת הגומל

לפני כחודש עברתי תאונת דרכים רכב גדול נכנס בי מאחורה מאוד חזק, ברוך השם הכל בסדר, כאבי גב ופחדים.

האם מברכים הגומל? ראיתי שיש לברך שלושה ימים לאחר המקרה, ניתן לברך אחרי? ואם כן אני קצת מתביישת לברך בבית הכנסת בפני כולם, האם יש דרך נוספת לברך, האם אוכל לברך בפני הורי? האם יש צורך במניין? או שאוכל לברך נניח מול אבי ואחי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

קודם כל ב"ה על הנס שעברת. אכן ראוי להודות לה' על דבר זה, למשל בנתינת צדקה ובפרסום הנס, למשל בסעודת הודיה.

מכיון שממילא יש שנהגו שנשים לא תברכנה, משום צניעות, אז במקרה שלך, שאת מתביישת, אינך צריכה.

אם יש אפשרות לזמן עשרה מבני המשפחה, את יכולה לברך בפניהם.

ראוי לא לדחות את זה, מתי שתוכלי.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן