ברכת הגומל

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/07/21 02:55 ד באב התשפא

שאלה

שלום רב,

ב״ה זכיתי לשרת כחייל לוחם בחטיבת גבעתי בצה״ל, אני משרת באיזור גבול מצרים בדרום הארץ. כמנהג אבי אחרי נסיעה ארוכה אני מברך הגומל בבית הכנסת בשבת.

השאלה: האם אני צריך לברך או לא? שהרי הנסיעות שלי קבועות כמעט בכל שבוע הלוך וחזור וכיום אין סכנה ממשית בכבישים כמו פעם (״הולכי מדבריות״).

בתודה מראש, ינון.

תשובה

שלום לך,

ראשית דעת מו"ר הרב מרדכי אליהו זצ"ל לברך רק פעם ב 30 יום וגם זאת רק עם נסעת 72 דקות ללא ישוב יהודי בדרכך

תזכה למצוות על שירותך בצבא ההגנה לישראל ששם ה' נקרא על לוחמיו

בברכה דוד לוי