ברכות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/10/21 12:50 כ בחשון התשפב

שאלה

היי שמי שמואל בן 37 מסורתי שמתחיל להתחזק...

יש לי שאלה בנוגע לברכת "אשר יצר:".

בברכה כתוב "רופא כל בשר ומפליא לעשות"

מדוע נכתב רופא כל בשר ולא רופא כל אדם?

האם הכוונה לכך שהוא רופא כל בשר ולא רק את הבן אדם אלא גם את שאר החיות?

או שהכוונה בבשר אדם לרמוז לנו שהוא רופא את בני האדם( הכלי)ולא את האדם שהוא הנשמה בעצם

כפי שנאמר בתורה לא למרוח שמן על בשר אדם ולא על אדם שגם שם מרמז על האדם =נשמה בשר אדם = הכלי שמכיל את הנשמה

תשובה

שלום וברכה

נראה לי כי הסיבה יותר פשוטה, והיא העובדה שבתנ"ך זה מופיע כך, כמו בפסוקים האלה:

ספר משלי פרק ד

(כב) כִּי חַיִּים הֵם לְמֹצְאֵיהֶם וּלְכָל בְּשָׂרוֹ מַרְפֵּא:

אבל אולי הדרשה היפה שדרשת בשאלה - נכונה.

כל טוב