ברכות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 18/01/22 11:30 טז בשבט התשפב

שאלה

אם ברכות על שוקולד ואני רוצה לאכול גם סוכריה אחרי שברכתי על שוקולד ולא כיוונתי על ה סוכריה אני צריכה לברך?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אם התכוונת בפירוש לברך רק על השוקולד ולא על משהו אחר, את צריכה לברך על הסוכריה.

אך אם לא התכוונת בפירוש רק על השוקולד, והסוכריה הייתה לפנייך, את לא צריכה לברך עליה, אך אם היא לא הייתה מולך, את צריכה לברך.

בשורות טובות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן