ברכה שלום בית

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 12/12/18 20:11 ד בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי ברכה בבקשה לי ולבעלי על שלום בית.

תודה

תשובה

מי שברך אבותינו: אברהם, יצחק, ויעקב, משה, ואהרון, יוסף, דוד ושלמה, ואמותינו: שרה, רבקה, רחל ולאה, יהי רצון שיברך אתכם ואת כל ישראל, שישרה בביתכם, ובבתי כל ישראל, שלום בית אמיתי, ואהבת חינם אמיתית, מתוך בריאות שלימה, אריכות ימים ושנים, ושפע רוחני וגשמי. ויהי רצון שתזכו אתם, וכולנו נזכה, לעבוד את ה' ולשמור מצוותיו מתוך אהבת חינם אמיתית ויכולת לפרגן ולהיות אמפטי לזולת. אמן כן יהי רצון.

בנוסף לברכה, אינני מכיר כמובן את המקרה שלכם, אבל תמיד מומלץ וטוב לקבוע ביחד עם הבעל סדר לימוד יומי של מוסר על מידות. על החשיבות של לפרגן לזולת (וכל שכן בן הזוג), של חסד, של מידת הסבלנות וכו'. כשאדם מבין שכשהוא מוותר/אומר מילה טובה/מתחשב הוא בעצם עושה מצווה, בדיוק כמו שהוא הולך להתפלל/לברך ברכת המזון, והוא לא "יוצא פרייאר" בזה שהוא מוותר, שהרי הוא הרוויח מצווה גדולה, חלק מהבעיות נעלמות.

כמובן, אם יש צורך, זו בעיקר שאלה לטיפול אנשי מקצוע שומרי מצוות בתחום היעוץ.

בברכה שתזכו לשלום אמיתי ואהבת חינם