ברכה על טורטייה

חדשות כיפה רבני כושרות 26/07/21 17:00 יז באב התשפא

שאלה

שלום רב,

מה הברכה על טורטייה שמכילה

44% קמח חיטה,19%קמח תירס?

בנוסף ברכיבים כתוב חומרי תפיחה, חומרי הלחה ,מייצבים וכו..

קוראים לזה saborito,"טורטייה עם קמח תירס".

תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

פשטות ההלכה שעל מוצר זה מברכים המוציא, מפני שמדובר בבלילה עבה ורובו קמח.

אומנם רבים נהגו לברך עליו מזונות, כנראה משום שאין דרך לקבוע עליו סעודה, והוא נאכל תמיד יחד עם מילוי.

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן