ברכה על חמין בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/05/22 08:18 כג באייר התשפב

שאלה

שלום וברכה,

צלחת חמין שיש בה גריסים, שעועית, תפו"א ובשר. בכמות יחסית זהה ובערבוב מוחלט. מה מברכים על החמין? האם יש לברך בנפרד על כל רכיב? ומה לגבי הבשר שנמצא בחתיכות יחסית יותר גדולות מיתר הדברים (תפו"א חתוכים ממש קטן בערך בגודל של שעועית)

תודה רבה לעונים!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אין דבר טפל לשני, יוציאו דבר חשוב של אדמה ויברכו וכן על שהכל ויברכו ויאכלו את כל החמין. אין משמעות לגודל החתיכות, רק אם יש דבר שהוא טפל לשני הוא מפסיד את הברכה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .