ברית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/11/20 19:38 ט בכסלו התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב אצל אחי יש לו 2בנים כשעשו להם ברית החזיק אותם אבא של אשתו זה היה לפני שנים אני הייתי בברית שנולד שם בן שני ורצו שהסבא יחזיק את התינוק בברית ואז המוהל שאל מי החזיק את התינוק בבן הראשון ואמרו שגם הסבא המוהל אמר שאסור שיחזיק הבסא 2בנים ונתנו למשהו אחר להחזיק שאלה האם זה ככה אז מה קורה שפעם לא ידענו כי לא אמרו לנו והסבא החזיק יותר מנכד אחד בעת הברית

תשובה

שלום וברכה

אין איסור שאותו אדם יהיה פעמיים סנדק.

נהוג לא לעשות את זה מסיבה יפה: סנדקאות היא סגולה לברכה, ורוצים לחלק את הסגולה הזו לכמה שיותר אנשים, ולכן לא נוהגים לתת לאותו אדם פעמיים.

אולם הדבר מותר, ואף אני זכיתי להיות סנדק פעמיים אצל אחד מילדיי.

כל טוב