בריאות נפשית

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/01/22 18:37 יז בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

נתקלתי בבעיה לא פשוטה, חברתי הטובה כרגע נמצאת במצב נפשי לא טוב, היא מתארת את זה כמעין בועה של עצמה, הצלחנו להבין שהיא סובלת מהפרעה שנקראת דה - פרסונליזציה, היא לא מצליחה להרגיש את אותן תחושות אהבה כמו פעם, היא כאילו רואה את עצמה מהצד , היא הגיעה למצב ממש לא טוב , ולא יודעת איך לטפל בזה, אני מאמינה שמה שיעזור לה כרגע זה עזרה מרב, אנחנו באמת לא יודעות מה לעשות, יש אולי טיפול על ידי הדת? סגולה? משהו שיעזור לה, היא ככה כבר חודשיים ולא מצליחה לצאת מזה

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום לך,

אין זו שאלה לרב ואסור לחפש סגולות.

בדיוק כמו מי שיש לו שבר ברגל הולך לאורטופד, כך חברתך שיש לה שבר במצבה הנפש , צריכה ללכת לפסיכיאטר או למטפל מקצועי אחר.

בהצלחה

דוד לוי