בקשות בתפילת העמידה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/03/20 19:51 כ באדר התשפ

שאלה

בוקר טוב כבוד הרב.

ברצוני לשאול על בקשות בתפילת העמידה.

אם אני רוצה לבקש בקשות אישיות איפה נכון להכניס?

רפואה שלמה אני מבין ברפאנו אבל איפה בדיוק בברכה

בשמע כולנו זה על הכל? ואם כן איפה בברכה מכניסים?

אפשר פשוט לדבר רגיל או שיש נוסח מסויים?

והבנתי שלפני היהי רצון האחרון אפשר לבקש על הכל, זה נכון?

ובגלל המגפה להגיד למנצח בצורת המנורה

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אם יש לך בקשה אישית הקשורה לברכות התפילה, אפשר להכניס בכל ברכה הקשורה לעניין, למשל הרוצה לבקש דעת יבקש בחונן הדעת, על חולה ברפאנו, על גשמים בברך עלינו וכן הלאה. הבקשה יכולה להיות בכל לשון ובכל צורת דיבור, ויש עדיפות מסוימת לבקשה היוצאת מהלב שאיננה על פי נוסח חז"ל בלבד. אמנם חייבים להגיד את נוסח שתקנו לנו, אבל תמיד הוספה בלשון האדם היא מבורכת. התוספת מוסיפים אותה באמצע הנוסח לפני סוף הברכה, למשל בשמע קולנו מוסיפים לפני המילים "כי אתה שומע תפילה...ברוך....".

ב. לפני יהי לרצון האחרון אנו מוסיפים כל בקשה שרוצים, אפילו שאיננה הכרחית כל כך.

ג. תמיד טוב לומר למנצח בצורת המנורה, זה מועיל מאד. כמו כן רצוי לומר קטורת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ