בעל ואישה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/01/21 11:11 ו בשבט התשפא

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב ,

אני נשואה שנה+ וברוך ה' יש לי ולבעלי בת בת חמישה חודשים.

בעלי ואני נמצאים בקרע ביחסים שלנו , לא מסתדרים ואף פעם אחת לפני בערך 3 חודשים כבר היינו ברבנות על מנת להתגרש אך ברגע האחרון משהו טכני שהיינו צריכים לברר מנע מאיתנו לפתוח תיק ועד עכשיו לא פתחנו.

אני לא יודעת מה קרה ליחסים שלנו אבל אפילו לרגע חשבתי כי אולי התגאתי יותר מידי בזוגיות שלנו וחלילה בלי להתכוון פתחתי לאנשים עיניים וככה נפל על הזוגיות שלנו עין הרע.

אני לא מעוניינת להתגרש אבל בכל זאת מרגישה שאני נמצאת במקום לא טוב אם אשאר בזוגיות הזאת מבחינת הנפש שלי.

אני המון מתוסכלת מהמצב , מהריבים שלנו מהאי חום של בעלי. אנחנו אפילו לא גרים באותו בית כי הוא לא מעוניין לשכור דירה.

ראשית אשמח לדעת האם יכול להיות שיש לנו עין הרע? ואיך ניתן לטפל בזה.

שנית , האם לדעתך יש אפשרות עוד לשפר את יחסינו או שאם אדם הגיע להחלטה בליבו ושלם עם זה לא ניתן לשנות ומה שצריך לקרות יקרה.

תודה רבה.

תשובה

שלום

א. אם יש בעיה של עין הרע, זה לא במובן שאת מתארת, אלא במובן הזוגי, של צורת ההסתכלות, ההקשבה והיחס שביניכם. ובכך צריך לטפל...

ב. המצב שאת מתארת הוא קשה מאוד וכמובן מאוד מאוד לא כדאי להישאר בו.

יש מצבים קיצוניים שבהם אין ברירה אלא לסיים את קשר הנישואין, אבל בכלל לא בטוח שאתם שם. נראה שיש אפשרות ויש מה לשנות ולנסות לתקן, אבל במצב שאת מתארת נראה שזה כנראה לא דבר שיקרה מעצמו רק על ידי עצמכם, אלא זה מצריך רצון משותף לתת סיכוי ופנייה לסיוע מקצועי של ייעוץ זוגי מוסמך ומקצועי.

תנסו למצוא מישהו/מישהי מקצועי עם המלצות טובות ותשקיעו בזה.

בע"ה שתהיינה בשורות טובות