בעלי נבהל מרוח רפאים הלילה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 23/03/22 14:04 כ באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

קרה משהו בלילה לבעלי ואשמח להתייעץ על הדבר בבקשה.

בשעה 04:30 בלילה הוא שמע רעש חזק הוא התעורר בבהלה וחשב שמשהו נשבר, הוא קם מהמיטה וראה כי המזוזה של חדר השינה שלנו נפלה דבר מאוד מחשיד ומוזר רק עברנו לדירה לפני חודשיים והמזוזות חדשות. אחרי שהוא הרים את הראש מהמזוזה על הרצפה הור ראה רוח רפאים לבושה בחליפה ועל הראש שלה הייתה מסכה. הרוח רפאים עשתה לו ששש עם אצבע על הפנים שלו. כמובן שאחרי המקרה הוא לא חזר לישון והוא מאוד מפחד ונלחץ. אשמח לעזרת הרב בנושא ולשמוע מחוכמתך בבקשה. תודה רבה מעריכים מאוד!

תשובה

שלום רב .

ראשית נתחיל במזוזה המזוזה נפלה , סביר להניח שעל כך אין צורך שבעלך יתענה כשראה מזוזה נפלה למרות שחלילה כאשר ספר תורה נפל או תפילין מנהגם של ישראל להתענות וראה בחיים שאל א' י'ב

אך על מזוזה לא נהגו להתענות אך כשמרימים מזוזה שנפלה או ספר קודש שנפלת נוהגים לנשקה ולא ציינת אם בעלך עשה כן אם לא.

אלא שראוי שתבדקו מדוע היא נפלה והאם קבעתם אותה טוב כי אם לא תקבעו אותה כהלכה ולא רק בדבק דו צדדי חלש העשוי ליפול.

לגבי רוח הרפאים שבעלך טוען שראה ונבעת ממנה

ראשית הפסוק אומר בתהילים פ"ח "הֲלַמֵּתִ֥ים תַּעֲשֶׂה־פֶּ֑לֶא אִם־רְ֝פָאִ֗ים יָק֤וּמוּ׀ יוֹד֬וּךָ סֶּֽלָה"

יש אומרים שהרפאים ביטוי לגויים שניסו למנוע ולרפות ידי ישראל מללמוד תורה והמצודות אומר : " אם המתים שנרפו ונחלשו ע"י מלאך המות אם המה יודוך לעולם על נפלאותיך".

היינו המתים נקראים רפאים.

בגמרא נזכרו כמה מעשים של הופעת שדים וקולות מסתוריים וראה בסנהדרין מד. בחוצה לארץ היה מצוי שיש שדים ורוחות רעות ובילדותי שמעתי מכמה אנשים שסיפרו דברים שונים ודומים למה שאת שואלת , בארץ ישראל אשר עיני ה' א-לקיך בה בהשגחה מופלאה השדים והרוחות הרעות אינן מצויים.

יש השלכה הלכתית גדולה האם לסמוך על קול הנשמע או בבואה ויש בזה בשולחן ערוך אבן העזר בסימן י"ז סעיף י ובנושאי הכלים .

יתכן ובעלך נרדם בפתח הדלת ומה שראה אינה רוח רפאים אלא חלום רפאים יתכן שראה משהו יתכן שחשב על משהו ביום או קרא סיפורי זוועות או מעשיות שדים וכאשר קרא ביום נבהל בלילה.

כך או כך הוא מפחד ואת נבהלת בעקבותיו ולפי סימון שעת שליחת שאלתך היה זה ממש באישון הבוקר

ואפשר שזה קרה ממש הלילה.

מה עושים? הנני מציע שלוש הצעות

א. לקרוא בכוונת יתר את קריאת שמע שעל המיטה ובייחוד פרק יושב בסתר שכדברי חז"ל הוא משבית פגעים ושדים וראו ברש"י מזמור צ"א בתהילים.

ב. הגם שהמזוזה כשירה וחדשה בדקו שוב אולי לא הוכנסה כראוי אולי נרטבה אולי אינה כשירה

ג. תמסרי לבעלך שלא כל חלום ומראה שהוא רואה עליו לספר לאשתו וחבל להבהיל אדם נוסף.

ואם עדיין בעלך מפחד שיגש לישיבת המקובלים ויבקש שיעשו תיקון מיוחד של הוצאת כוחות נעלמים ועלומים.

כמובן אם חלילה לא עשיתם חנוכת בית ולא קראתם את המשניות והרמב"ם והזוהר הקדוש בעשרה תזמינו ותעשו עכשיו חנוכת הבית

ומתן בסתר יכפה אף וגדולה הצדקה שהיא משביתה כוחות רשע אף ומשחית וגדולה היא המביאה לגאולה ובא לציון גואל אמן.